Yogastudio Sophia

Agenda & Nieuws

Hier vind je informatie over workshops, de laatste agenda-items en overig nieuws van Yogastudio Sophia!

Lees meer

Agenda & Nieuws

17 januari 2019 informatie avond verloskundigen

Anneke Timmer, yoga docente gespecialiseerd in zwangerschap en Monica Ouwens, lichaamsgerichte infant mental health specialist werken vanaf 2019 samen in therapie, voorlichting en cursussen Zwangerschapsbegeleiding vóór en ná de bevalling voor mensen met een kinderwens, zwangere stellen en ouders met jonge kinderen tot 4 jaar.

Zowel Anneke als Monica hebben vanuit hun eigen achtergrond een uitgebreide kennis van leven, het lichaam , vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling en de eerste 1000 dagen van een nieuw klein mens.

Zij richten zich op alle kanten van deze bijzondere levensfase, op zowel de positieve maar ook op de moeilijke en uitdagende kant. De hechting tussen ouder en kind vindt haar oorsprong al in de vroege fase van de kinderwens en staat onder invloed van de wijze van de conceptie en de zwangerschap.

Met een praktische, lichamelijke en emotionele voorbereiding op de conceptie en bevalling, geef je jezelf als aanstaande ouders een kans om de emotionele beschikbaarheid voor je kind al tijdens de zwangerschap aan te gaan. Je kindje voelt zich in de baarmoeder al gezien en gewenst en dat geeft een band.

Ook als je als aanstaande ouders met angst, onzekerheid of spanning wordt geconfronteerd, kun je met deze vorm van begeleiding je op positieve wijze voorbereiden op het ouderschap. Daarnaast bereid je je doelgericht voor op de bevalling en kun je als partner met praktische handvatten je vrouw helemaal bijstaan bij de bevalling.

Anneke en Monica werken ieder vanuit hun eigen praktijk, maar weten op warme en prettige wijze direct naar elkaar door te verwijzen zodat je snel en doelgericht met je vraag kunt worden geholpen.

Uitgangspunt is dat jij als ouder je kind het beste kent. Wij kunnen je daarbij steunen, bevestigen en je vaardigheden laten groeien.

 

Anneke Timmer

Heeft haar focus op jouw lichaam, jouw zwangerschap en helpt je op zeer praktische en positieve wijze met de persoonlijke vragen om te gaan. En ook al heb je een geweldige zwangerschap en voel je je prima, we weten dat het heus niet altijd een roze wolk is, waarop je zit! Er zijn soms onverklaarbare angsten of je ziet tegen de bevalling op. Natuurlijk zijn daar heerlijke oefeningen voor!

Maar niet elke zwangerschap ontstaat zomaar zonder veel moeite, of verloopt vlekkeloos. Naast de zwangerschap die goed verloopt, op de gebruikelijke kwaaltjes en ongemakken na, zijn er zwangerschappen die moeizaam tot stand komen, vaak na talloze IVF pogingen of een aantal miskramen, wat veel verdriet en emotie met zich meebrengt.

Je kunt bij Anneke een privésessie zwangerschapsyoga doen, vlak voor je een terugplaatsing in het IVF proces gaat krijgen. Zij werkt dan samen met jou aan het zacht, open en ontvankelijk worden van de baarmoeder, zodat de kans op slagen vergroot. Of je kunt denken aan een privésessie als je een aantal miskramen hebt gehad. In dat geval geeft Anneke jullie een serie yoga oefeningen, die het vruchtje meer kans geven om goed in te nestelen.

Later in je zwangerschap kan je kindje er de voorkeur aan geven om in een stuitpositie te gaan liggen. Daar kun je met zwangerschapsyoga oefeningen in een privésessie goed aan werken. Het kan ook zijn dat je een eerdere zwangerschap en/of bevalling hebt gehad die niet helemaal verlopen is zoals jij dat had gewenst. Dan kunnen we aan de angst en emotie die is achtergebleven werken, zodat je een volgende zwangerschap met vertrouwen tegemoet ziet.

Monica Ouwens

richt haar focus op jouw emotionele en lichamelijke welbevinden en dat van je gezin. Als therapeut is ze gericht op genezing, verwerking en veerkracht. Door haar lichaamsgerichte aanpak kan je zelf in jouw lichaam je emotionele verlangen naar een kindje op jouw eigen wijze ontdekken, uiten en vorm geven. Ook kan ze je, na bijvoorbeeld een miskraam of bij langdurige medische interventies om zwanger te worden, helpen je emoties zoals verdriet, machteloosheid en pijn, te verwerken om plaats te maken voor zowel het ongeboren als het geboren kindje.

Infant Mental Health en de eerste 1000 dagen

IMH is de term voor de samendans tussen het hele jonge kind (vanaf de zwangerschap tot en met het 5e levensjaar) en de ouders en/ of zorgverleners. Deze interventie maakt een vertaling van de non verbale communicatie tussen de verschillende generaties. Onbewuste krachtige elementen worden zichtbaar en het lichamelijke en intuïtieve weten van zowel kind als ouder wordt bevestigd en vergroot. De eerste 1000 dagen is een begrip uit de Infant Mental Health visie. Deze beschrijft dat een baby onderdeel is van een grotere cirkel en samenhang. Een baby bestaat niet alleen, maar is in continue interactie met haar of zijn omgeving. De non verbale dans tussen ouders en hun baby is hier een heel belangrijk aspect in. Babymassage en het verstaan van de babytaal door babyobservatie, helpen de hechting te bevorderen en de afstemming te laten groeien.

Kijk op de websites voor het actuele aanbod.

 

 Yogastudio Sophia

Anneke Timmer

  www.yogastudiosophia.nl

 annekevleugel@hotmail.com

T 06 411 379 57

 

                                                    Praktijk Monica Ouwens

                                               www.praktijkmonicaouwens.nl

                                                  monicaouwens@gmail.com

                                                         T 06 234 252 42